1974- Artistkomp

Oktober 1974-Januari 1975 jobbade vi på showrestaurangen ”Lorensberg” (Park Avenue) i Göteborg. Då kompade vi artister som t.ex. ”Tjadden” Hellström”, Laila Westersund, Berndt Dahlbäck, Hasse Burman, Git Gay, Stefan Ljungqvist m.fl.

April-september 1975 hette vi ”Gåruntshow” då vi kompade Berndt Dahlbäck och Sonia Hildings.

Juli 1976 kompade vi hypnotisören Sam Vine på ”Hamburger börs”

Vid en av spelningarna på krogen ”Star Hotel Electra” i Ludvika, så blev vi ombedda att kompa världs-stjärnan Eartha Kitt. Då hon upptäckte att ena notväskan saknades, så ville hon ställa in showen. Hon hade basnoter, trumnoter och ett storbands-partitur och en repetitör (som var conga-spelare). Jag bad att få kika på partituren och föreslog att vi kunde försöka.

Det får ju bara plats med 4 takter på varje A-4, så de ihop-tejpade sidorna blev flera meter långa. Eftersom saxofonisterna Leif och Jonas saknade noter, så fick de bläddra/förskjuta partituret åt mig på pianot. Ibland så råkade noterna falla ner på tangenterna och det hördes då ett ”plonk”.

Eartha skrattade, och var glad att jag kunde lira efter partituret. Därför skrev hon (se nedan) ”You were wonderful, even with the music folling off the piano”

LA is my lady (Carli med Börges 7 mannaband)
”Chicago” (Carli med Börges 7 mannaband)
Radiosändning från ”Skrapan” med Hayati, Bertil ”Jonas” Jonasson (sax), Peter Teglund (bas), Lasse Dahlberg (trummor) och Börge (klaviaturer)
Pontare, undertecknad och Sandvik Big Band
”Anthem” Roger med Börges 7 mannaband maj 1990
”Don´t fight it”
”A whiter shade of pale”
”Jailhouse rock”
”Morgon på Kungsholmen”
”Fly me to the moon”
”Silverbarn”
”For once in my life”
”Hallelujah I just love her so”
”Proud Mary”
”My way”
”I left my heart in San Fransisco”
”You are the sunshine of my life”
”Rock around the clock”

Lennart Grahn är mest känd som sångare i ”Shanes”, men han är en duktig skådis också! Vi (Janne, Jim och Jag) fick vara med honom och gänget i ”Flen-revyn” ett år

Lennart Grahn sjöng med oss flera gånger, både på ”Dancing Queen” och på en del andra spelningar.
Sanna Neilsen var med oss på sommarturnén med ”Ingmar Nordström”
Sanna Nielsen, Iréne och Ragnar Dahlberg (som var vår konferancier)
Då vi var husband på ”Dancing Queen” så kompade vi bl.a. Tina Lejonberg, Lotta Engberg mfl.
Magnus Bäcklund sjunger bättre än Freddie Mercury, konstaterade vi när vi gjorde en gigantisk ”Queen-konsert” i Västerås konserthus