Viking Line

På Viking-fartygen Athena, Olympia, Amorella, spelade vi ibland, men framför allt var vi ett av husbanden både på Viking Rosella alias ”Dancing Queen” och Viking Cinderella. Vi/jag spelade även sporadiskt på Birka Princess, Birka Queen, Silja Europa, Silja Festival samt Stena Danica, Germanica och Stena Scandinavia.

Kryssningsvärden Thomas Rythén hade många roliga uppslag. Här har han slagit ihop oss med gästande bandet ”Sound Express” för att göra en show under namnet ”Athena Rockers”. Blues Brothers-saxofonisterna är faktiskt jag och Toni Baraniak.
Mångsidige blåsaren, basisten och sångaren Toni Baraniak och Duktige sjungande trummisen Johnny Ljung är hyfsad basist och här ser vi honom spela gitarr (när vi använde trum-maskinen ibland). Jämsides med mitt 7-mannaband tog jag jobb på Athena (och senare ”Dancing Queen”) under namnet ”Noll-21”. Efter jag lagt ner mitt ”stora band”, spelat några år med ”Nordströms”, så blev vi husband på ”Dancing Queen” och gick då under namnet ”Börge Lindgrens trio”.
Lyssna gärna på plattan under menyn ”Börge Lindgrens trio CD”
Janne Landegren ersatte Toni Baraniak och Jim Ellis ersatte Johnny Ljung
Kryssningsvärden Thomas Rythén tog med oss (Janne & mig) på en runda i matsalen ibland. Om folk undrade vad jag bar på (Tuban), så svarade jag: att det var mitt ”examensarbete” på kursen i silversmide.
Här ser vi kryssningsvärden Tony ”Greven” Wisborg ombord på ”Dancing Queen”
Hämtade lite frisk luft på akterdäck, innan kvällens gig

Cinderella övertog sen ”Dancing Queens” roll som kryssningsfartyg mellan Stockholm och Mariehamn och vi följde med inventarierna
Östersjöns populäraste kryssningsvärd Per Nyberg, lämnade Birka Princess och gjorde oss sällskap till Cinderella. På bilden har vi programpunkten ”På begäran”. Publiken lade lappar med sina önskelåtar i en hink, Per tog en lapp på måfå, läste titeln högt och vi spelade oavsett om vi kunde låten eller ej. Om varken Per eller vi i bandet hade hört talas om låten, så diktade Per ihop en låt helt spontant och vi följde hans sång och gitarrkomp. Oftast blev det en ny bra låt, ibland blev det bara galet roligt.
Ofta fick vi spontana gäster på scenen. Denna gång var det Magnus Lindgren (klarinett), brodern Fredrik Lindgren (trumpet) samt Ulf Hansson vid trummorna.
Jim Ellis
Janne Landegren
Börge Lindgrens trio på Viking Cinderella. Augusti 2008 hade vi vår sista spelning eftersom jag då bestämt mig för att byta yrke. Efter att varit ”spelberoende” i 36 år så började jag ”köra med folk” (Taxichaufför)